Vrijdag 24 jan – 21 feb – 20 mrt

20.00 uur Stoeterij de Breidablik, Oirschot

We weten allemaal, zonder fokkerij, geen IJslanders.

Maar wat weten we nou daadwerkelijk over de fokkerij. Of meer in het bijzonder hoe kijken we (internationaal) naar onze paarden en hoe selecteren we om ons fokdoel te halen; wat is ons fokdoel?

Tom Buitelaar, internationaal fokkerijjurylid en bovenal iemand die goed kan vertellen wat hij ziet, denkt en weet vanuit zijn achtergrond, gaat hier in het winterseizoen een drietal lezingen over houden:

 

Avond 1  Het exterieur; hoe ziet de ideale IJslander eruit en hoe vertaald dit zich tot het gebruik van de IJslander (wat is de relatie tussen de bouw van een IJslader en het gebruiksdoel.

Avond 2 Verrichtingen; hoe beweegt de ideale IJslander en wat zijn de verschillen tussen een wedstrijd proef en een fokkerij beoordeling.

Avond 3 De keuring; avond 1 en 2 in praktijk. Wat wordt tijdens de keuring verwacht van de voorbrenger/combinatie, hoe kan hij zijn paard het beste voorstellen om de jury in positieve wijze te beïnvloeden. Hoe kun je als bezoeker meer begrijpen van wat er in de baan gebeurt zodat het interessanter wordt om naar een keuring te komen en naar de verrichtingen te kijken.

 

Het beloven interessante avonden te worden, voor de fokkers onder ons, maar ook voor alle andere leden. Door het bijwonen van de lezingen krijg je bagage mee om op een andere wijze naar je eigen en andermans paarden te kijken. Daarnaast wordt een bezoek aan een keuring een stuk leuker als je weet hoe het een en ander werkt en hoe de jury de paarden beoordeeld.

De avonden zijn gratis voor de leden, niet leden betalen 5 euro per avond. Wel graag je opgeven voor de avonden via: bestuur.sunnanvindur@gmail.com.