Estafetterit naar de WK Berlijn

Beste estafetteruiters,

 

Hier komt het plan voor het eerste stuk van de estafetterit van Oirschot naar Berlijn. Van zaterdag 15 juni van de Breidablik tot zondag 23 juni bij het pontje over de maas van Ophoven (BE) naar Ohé en Laak (NL).
Daar geven we het stokje met de pont over, paarden mogen er niet op.
Als het goed is staat daar rond het middaguur aan de overkant een volgende groep te wachten, als er iemand mee verder wil, kun je die zondag je paard per trailer omrijden via de A2.

Algemeen informatie
We gaan er van uit dat mensen proberen een trailer te delen, zodat we niet te veel mensen heen en weer hoeven te vervoeren om de trailers over te brengen, en er ook voldoende mensen bij de paarden kunnen blijven. We gaan er van uit dat een personenauto 4 personen een lift naar- of van de trailers kan bieden. De helpers willen we in ieder geval benzinekosten kunnen betalen.
R&M betekent de website Ruiterenenmennen.nl met het nummer van het knooppunt waar het in de buurt is er achter. Vanaf deze website kun je routes op je telefoon zetten !

Zaterdag 15 juni.
Voor de koffie aankomst bij de Breidablik, er is die dag ook fokkerijkeuring voor de WK.
Mensen van ver weg kunnen misschien in overleg de vrijdagavond komen.
We rijden die dag naar Eersel, naar de Pck manege, Molenveld 5. Daar hebben we plek voor paddocks voor de paarden en bedden (eigen slaapzak etc) met een leefruimte waar we voor onszelf kunnen zorgen/koken, maar kunnen daar natuurlijk hulp bij gebruiken. De boodschappen doen we van te voren.
Er is een westernwedstrijd aan de gang, dus ws ’s avonds feest (voor wie wil).
Het is ws handig om te lunchen voordat we vertrekken, en we hopen uitgezwaaid te worden.
Vanwege de wedstrijd is het misschien handiger om die dag de trailers ‘s avonds op te halen, maar in ieder geval hebben we iemand met auto nodig die de prikwei-spullen ‘s middags vooruit brengt en (iemand met auto) die de trailerchauffeurs (ws eind van de middag) terug naar Oirschot brengt. Dit zou dezelfde persoon kunnen zijn.
De kosten zijn € 42.50 per persoon voor bed met eigen slaapzak en prikwei met hooi. Als er stallen zijn komt daar voor wie dat wil + € 10,- bij.

 

Zondag 16 juni.
We rijden van Eersel naar de andere kant van Eersel, naar José en Theo, Zandhoefseweg 2,  (R&M tNv 21) en gaan er een mooie omweg van maken. Als er ’s ochtends iemand is die de chauffeurs van de trailers terug naar hun paarden kan brengen, dan hebben we misschien geen bezemwagen nodig, omdat we bij nood niet ver hoeven. Maar hulp is altijd welkom en gezellig. Waar de lunch zal zijn is nog open, dus blijft een verrassing. José en Theo hebben een aantal bedden, maar ook plek voor kamperen. We hopen de boodschappen voor die dag al bij José en Theo gebracht te hebben, voor iemand met een maaltijd staan we open, opdat José en Theo te paard mee kunnen rijden.
Kosten € 35,- voor kamperen en prikwei, bed + € 5,- .

Maandag 17 juni.
We rijden van Eersel via Luyksgestel naar Bergeijk. Naar de camping/B&B Mountain Oak, Burgemeester Aartslaan 43 (R&M tNv 84). Daar hebben we mooie graspaddocks die we in kleinere stukken kunnen delen, er zijn er indien gewenst ook boxen, we mogen naast de paarden kamperen of in onze trailer slapen, of voor een tientje pp extra in een B&B bed. De lunch is in Luyksgestel bij Rianne en Hans Mits-van Nunen.
Voor die dag zoeken we iemand om zo nodig boodschappen te doen, iemand die de trailerchauffeurs ’s avonds weg brengt of juist ’s ochtends ophaalt en iemand die een maaltijd kan verzorgen, want er is geen keuken. We kunnen er wel een lekker koud drankje krijgen J
Kosten € 35,- kamperen en prikwei, bed + €10,- en stal + €10,-.

Dinsdag 18 juni.
In Bergeijk willen we een extra nacht blijven en voor wie wil de volgende dag een bezoek brengen aan het Extreme mountain trailpark van stal Tilburgs daar vlak bij. Dit kost wel geld, met 6 deelnemers € 30,-. Maar een mooie rit maken kan ook. We zoeken weer iemand voor de maaltijd. Zelf kunnen we ws boodschappen doen.  Kosten gelijk aan maandag.

Woensdag 19 juni.
We rijden naar Budel, naar manege d’Auw Meule, Hoenderstraat 9 (R&M 80). Daar is een zaal met bedden, slaapzakken mee. Er zijn misschien stallen, en we maken prikweides. De lunch zou kunnen bij de Achelse kluis. Het zou fijn zijn als er een bezemwagen zou zijn voor de halsters en een lang touw om paarden aan te binden. En voor de maaltijd zoeken we iemand en voor het vervoer van de trailerchauffeurs. Boodschappen hebben we dan net de dag ervoor gedaan.
Kosten € 35,- waarschijnlijk.

Donderdag 20 juni
We rijden naar Weert, waar we kamperen bij de manege Blue stables, Heihuisweg 5
(R&M 26). Omdat de afstand niet zo heel groot is kunnen we indien nodig zonder bezemwagen. De lunchplek wordt nog aan gewerkt. We zoeken in ieder geval iemand voor boodschappen en het trailer-chauffeur-vervoer. Er is geen keuken, maar er kan een BBQ georganiseerd worden en we kunnen er een lekker koud drankje krijgen. Kosten € 35,- (evt met de BBQ + € 5,-).

Vrijdag 21 juni.
We rijden naar Stamprooij, naar de vakantieboerderij Molenbroek, aan de Molenbroek nr 15 (R&M 102).  Omdat de afstand niet zo heel groot is kunnen we indien nodig zonder bezemwagen. De lunchplek wordt nog aan gewerkt. We zoeken in ieder geval iemand voor boodschappen en het trailer-chauffeur-vervoer. We hebben een hut met 4 bedden en een wc, indien gewenst zijn er meer mogelijkheden voor bedden (als we op tijd opgeven), er is een keuken waar we kunnen koken. Er is een wei om prikweitjes te maken, en er is hooi, de pony verheugt zich op gezelschap. Kosten € 35,- , bed + €5,-.

Zaterdag 22 juni.
We rijden naar Kinrooij (BE), naar Sniekershof, Raamdijk 2 (R&M 123). Daar hebben we een B&B appartement met 2 (en indien gewenst meer) bedden en stallen en prikweides, en voor wie wil de mogelijkheid om te kamperen of in de auto of trailer te slapen. We kunnen zelf koken, maar hulp is altijd welkom. Omdat de afstand niet zo heel groot is kunnen we indien nodig zonder bezemwagen. De lunchplek wordt nog aan gewerkt. We zoeken in ieder geval iemand voor boodschappen en het trailer-chauffeur-vervoer. Kosten € 35,- kamperen met prikwei, bed + € 10,- en stal + € 10,-.

 

Zondag 23 juni.
We rijden naar de Maas, geven rond de middag het stokje over via de fietspont vlakbij Camping De Spaanjerd, en rijden weer terug, de trailers blijven daar dus staan. Wie wil kan ’s ochtends zijn paard met de trailer omrijden en verder mee. De organisatie van Mirella en Floor stopt hier.  Reina, Ingrid en Imke nemen het ws het stokje over ! Al er iemand een pan soep voor ons wil koken dan sluiten we daarmee af voordat we met de trailers afreizen (voor wie naar huis gaat). Kosten voor deze dag zijn € 10,-
Hier eindigt het deel van Floor & Mirella. Rit gaat verder aan de overkant meer informatie volgt.

 

GEEF JE OP VOOR 1 MEI !

We proberen eind mei een kennismaking te organiseren waar we misschien ook elkaar kunnen helpen om de routes vanuit de website ‘ruiterenenmennen’ over te zetten naar onze smartphones. Dat verhoogt de voorpret.