Estafette rit naar WK Oirschot

Estafette/Relay-rit van Enschede naar Oirschot van zaterdag 29 juli t/m zondag 6 augustus 2017.

Het is een traditie dat er vanaf de locatie van de vorige WK gereden wordt naar de huidige WK-locatie. * Dit jaar van Herning in Denemarken naar Oirschot.
Na de vorige WK in Oirschot reden er 2 jaar later mensen van de Breidablik naar Zwitserland!

Midgard en Sunnanvindur organiseren de estafetterit te paard naar de WK vanaf het punt waar we het stokje overnemen van de Duitsers. We willen er een stoere rit van maken, 30 km per dag, kamperen,  zelf koken, en bij Millingen aan de Rijn nemen we de fietspont.
We gaan wel uit van een bezemwagen met trailer voor paardenpech en er hebben zich al een ondersteunende lange afstandstrainer, hoefsmid en dierenarts gemeld !
Regelmatig proberen we ook echte bedden te regelen, maar die zullen tijdig besproken moeten  worden. We organiseren het tegen kostprijs, de verenigingen en het Stamboek ondersteunen ons.

De voorlopige route: Zaterdagmiddag van de grens bij Enschede naar Zenderen, zondag naar Haarlo, maandag naar Hummelo, dinsdag naar Herwen/Lobith, op woensdag de fietspont bij Millingen en naar Ottersum, donderdag naar Gassel, vrijdag naar Keldonk, zaterdag naar Best, zondag naar Oirschot dorp (ontvangst door de burgemeester). We kunnen met paarden in Best blijven en hopen op woensdag het stokje op het WK terrein over te dragen.

Verwachte kosten: vanaf €30,-  per dag (voor kamperen met de maaltijden en prikwei met hooi),
ruiters voor één dag €15,-
We hopen op een groep van rond de 10 ruiters, in de weekenden mogelijk meer?
Ruiters voor meerdere dagen hebben voorrang boven ruiters voor een dag.

Leden van een regionale (ijslander) vereniging kunnen zich aanmelden bij Midgard via  secretariaat@midgard-nieuws.nl en bij Sunnanvindur via hijmansfloor@gmail.com .
Als je je al gemeld hebt, kun je nog doorgeven welke dag(en) je wilt rijden.
Als je mee wilt doen, maar een beter bed nodig hebt dan een (eigen) matje, geef je dan snel op.
Als je ondersteuning zou willen bieden voor de bezemwagen of het koken, horen we het graag.