Sunnanvindur en het IJslandse Paard

Bij Sunnanvindur zijn we natuurlijk grote fans van de IJslandse paarden. Omdat nog niet iedereen weet wat deze paarden kunnen en hoe ze eruit zien worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, bij evenementen door o.a. de NSIJP om meer bekendheid te geven aan dit fantastische ras. Bij zo’n promotie is het natuurlijk leuk om niet alleen foto’s en folders te kunnen laten zien. De paarden zelf laten showen spreekt het publiek veel meer aan.

Ter  promotie van het IJslandse paard is daarom binnen Sunnanvindur een demoteam actief geweest. Diverse evenementen in Brabant zijn aangedaan om het IJslandse Paard (nog) meer bekendheid te geven binnen en buiten de “gewone” paardenwereld. De diverse kwaliteiten van ons IJslandse paard kwamen hierbij aan de orde: het tonen van de gangen, dressuuroefeningen, hand-paardrijden, voetballen, carrousel in tölt gereden en natuurlijk de bierproef.

Op dit moment is er geen demoteam meer actief. Door het wegvallen van enkele deelnemers uit het team en de geografische spreiding van de deelnemers, werd het steeds moeilijker om samen structureel te oefenen voor de demonstraties. Daarnaast werd vanuit de leden steeds meer de vraag gesteld of dat de promotie van het IJslandse paard niet primair een taak van het stamboek is (waarbij Sunnanvindur een faciliterende rol inneemt) of dat deze taak voor 100% bij Sunnanvindur thuis hoort.

Dit neemt natuurlijk niet weg dat wij onze viervoeter niet willen blijven promoten. Mocht er ergens een vraag voordoen, dan kunnen we altijd kijken of we een ad-hoc demonstratie kunnen samenstellen of contacten kunnen leggen met het Nederlands Stamboek voor IJslandse Paarden. In dit geval kan er contact worden opgenomen met het bestuur.