Steeds meer mensen ontdekken het IJslandse paard. Begrijpelijk want dit ras is zo veelzijdig! Je kunt er echt alles mee: heerlijk recreatief rijden in de bossen, maar ook wedstrijden rijden en mennen. Naast het feit dat ze prachtige oerpaarden zijn, en relatief gemakkelijk in het onderhoud, zijn hun karakters goud.

Binnen de “IJslanderwereld” bestaat een bruisend verenigingsleven, zowel landelijk als regionaal. In de regio Brabant en Limburg is de vereniging Sunnanvindur actief. Sunnanvindur betekent in het IJslands “zuidenwind”. Sunnanvindur organiseert allerlei activiteiten rondom het houden, rijden en fokken van IJslandse paarden. Zowel op recreatief niveau als voor de wedstrijdruiter. Sunnanvindur is gestart in 1979 en heeft in 2019 haar 40 jarig bestaan gevierd. De vereniging telt op dit moment zo’n 400 leden.

 

Drie keer per jaar verschijnt het verenigingsblad van Sunnanvindur: de Vindsvisir, ofwel ‘windwijzer’ in het IJslands. Via het blad worden de leden op de hoogte gehouden van geplande activiteiten. Ook staat het boordevol interessante artikelen over de IJslander, verzorging, huisvesting, wedstrijdverslagen en ritten. Door het bijwonen van activiteiten kunnen leden bovendien punten verdienen voor de titel ‘clubkampioen van het jaar’.