Het IJslandse paard is zowel in de recreatie als in de sport in opmars. Binnen de “IJslanderwereld” bestaat een bruisend verenigingsleven.

In het zuiden (Brabant) is onze regionale vereniging Sunnanvindur (IJslands voor “zuidenwind”) actief.

Sinds 2017 is de voormalige Limburgse ijspander vereniging Maas en Peel bij Sunnanvindur aangesloten.

Voor veel IJslander-ruiters is Sunnanvindur de manier om andere IJslander-ruiters te ontmoeten. Sunnanvindur brengt de leden met elkaar in contact middels het verenigingsblad “de Vindsvisir” (IJslands voor “windwijzer”).

De leden van Sunnanvindur ontvangen dit blad vier maal per jaar. Via het blad worden de leden op de hoogte gehouden van geplande activiteiten, maar het staat ook boordevol interessante artikelen over de IJslander, zijn verzorging, huisvesting etc. maar ook verslagen van wedstrijden en ritten staan erin.

Sunnanvindur is een zeer actieve vereniging voor en door leden. Wij organiseren allerlei activiteiten die betrekking hebben op het houden, rijden en fokken van ijslandse paarden. Zowel op recreatief niveau als voor de wedstrijdruiter bieden wij een interessant activiteitenprogramma.

Een enthousiaste club mensen bemant het bestuur. Het bestuur krijgt heel graag input vanuit de leden zodat het aanbod van de activiteiten zo afwisselend en interessant mogelijk blijft.

Door het bijwonen van activiteiten kunnen leden punten verdienden voor de titel ‘clubkampioen van het jaar’.

Daarnaast reikt de vereniging jaarlijks een wisselprijs uit ter gedachtenis van het overleden erelid van de vereniging de heer Melchior Janssen.

Sunnanvindur is gestart in 1979 en heeft in 2019 haar 40 jarig bestaan gevierd. Er zijn op het moment zo’n 690 mensen lid van Sunnanvindur!