Dagcursus Sunnanvindur

Op zondag 6 maart 2022 geven Ellen Nouwens en Jacqueline van den Heuvel speciaal voor Sunnanvindur-leden, een dagcursus op de prachtige locatie met ovaalbaan van Elke Coolen-Schilders in Weert.

Ellen en Jacqueline zijn beide gediplomeerd Basis Instructeur/Trainer IJslandse paarden (Orun 3 en FEIF level 1) en aangesloten als instructeur zowel bij de VIT (Vereniging Instructeur Trainers IJslandse paarden), als bij de KNHS.

Op deze dag krijg je 2 keer een privéles op de ovaalbaan van Ellen of Jacqueline. De prijs voor deze leerzame Sunnanvindur cursusdag vol gezelligheid is 75 euro inclusief lunch.

Je kan je tot 20 februari opgeven bij Ellen via het mailadres ellennouwens@hotmail.com (inschrijving pas definitief na ontvangst betaling)

Jacqueline en Ellen zijn in 2018 samen gestart aan de opleiding via de KNHS in samenwerking met het NSIJP. Sinds enige tijd geven ze allebei les en cursussen op eigen locatie, maar ook op locatie. Jacqueline is werkzaam vanuit haar eigen bedrijf De Nonnenhoeve, gevestigd in Veerle (België) en  Ellen vanuit Oirschot.

Doel van deze cursusdag is om combinaties met veel plezier een stapje verder te brengen in  het nastreven van het door hen geambieerde doel, wat kan variëren van werken aan zit/balans, ontspannen met je paard op buitenrit kunnen of aandacht voor de gangen, de les sluit altijd aan bij het niveau van de combinatie op dat moment. Samen volgen we de lessen van de mede-cursisten om daar ook nog iets van op te steken.

Op 6 maart worden we ontvangen door onze gastvrouw Elke, die ons op haar prachtige locatie zal voorzien van een lekkere lunch.

 

 

 

 

Ellen:

Als instructeur kijk en luister ik vooral naar de combinatie. Of dit nu lekker tölten in het bos is met een betere takt of een (eerste) wedstrijd rijden. Als basis kijk ik altijd naar de houding en zit van de ruiter en de connectie die je met je paard hebt, ik heb een goed oog voor technische details en wil je deze ook graag uitleggen. Als trainer rijd ik regelmatig jonge paarden door en kan dus ook helpen bij het stellen van nieuwe trainingsdoelen, geven van vertrouwen en het bewaken van grenzen zodat je paard niet overvraagd wordt, maar het voor allebei erg leuk blijft.

Jacqueline:

Vanuit mijn passie, kennis en ervaring probeer ik elke combinatie zo goed mogelijk te begeleiden en te coachen in het door de ruiter geambieerde maar bovenal ook realistische doel. Mijn wijze van lesgeven is duidelijk en helder, met ruimte voor meer theoretische uitleg indien je dat zou willen. Een correcte zit en balans staan aan de basis en daarnaast  geduld en aandacht voor ruiters waarbij de vertrouwensband met hun paard, of het vertrouwen in eigen ruiterkwaliteiten is aangetast.

In 2020 ben in gestart met de Sportjuryopleiding in Belgie en vanuit dat oogpunt, kan ik je wellicht ook nog wat extra op weg helpen als je eens een wedstrijd zou willen rijden.